Möt vår vän Malena från Finland

NAMN: Malena Björndahl, bloggar under namnet “Malenami”

BOR I: Pendlar mellan Finland och Sverige

KOMMER FRÅN: Karleby i Finland

YRKE: Företagare, bloggare, influencer, fotograf, modell, föreläsare

FRITIDEN: Spenderar jag helst nära havet.

HELGPLANER: Den senaste tiden har jag rest väldigt mycket och ser fram emot att bara vara hemma och ta det lugnt med familjen.

SER UPP TILL: Min mamma, mormor och farmor.

MIN DRÖM: Lever den;)

BRA MUSIK: Just nu lyssnar jag på Bara stanna en stund av Caroline af Ugglas och David Urwit

BRA BOK: Varje kväll läser vi Tomtebobarnen, det om bergtrollet är mest spännande! Bu-u-uu!

BÄST MED SVERIGE: Glada svenskar! 

HEART OF LOVIKKA FAVORITER: Supermysiga och varma Stina, som är stickad i traditionella Lovikkamönster - den använder jag flitigt i höst! Älskar också min ljusgrå mohairtröja Gullan. Gillar de långa ärmarna med hål för tummarna. Likaså klänningen Margareta är en favorit, den är väldigt tunn och faller så vackert, och samtidigt så varm. Kommer naturligtvis vara favoriten i vinter! Både till vardags och fest!

Möt vår vän Tricia från Montreal

NAMN: Tricia Pepper

BOR I: Stockholm

KOMMER FRÅN: Montreal, Kanada

YRKE: Jag är Content Marketing Manager på Bemz, ett fantastiskt svenskt företag som skapar skräddarsydda designöverdrag för IKEA-soffor och fåtöljer.

PÅ FRITIDEN: Skidåkning, matlagning, och så lär jag mig mer om Sverige.

HELGPLANER: Cykla runt Lidingö med min familj, på jakt efter den bästa picknickplatsen att grilla på!

SER UPP TILL: Människor i 80-90-årsåldern som fortfarande är aktiva, nyfikna och unga i sinnet. Jag tycker de är härliga förebilder för oss alla.  

MIN DRÖM: att skriva en saftig roman.

BRA MUSIK: Vad som helst från storbandstiden i 1940-50-talets Amerika. 

BRA BOK: The Hare with the Amber Eyes, av Edmund de Waal (som dessutom just nu har en utställning på Artipelag - han är både keramiker och en fantastisk författare).

BÄST MED SVERIGE: Vad finns det som inte är bra med Sverige? Framförallt så älskar jag den underbara naturen som är tillgänglig för alla, överallt. Jag tycker också att svenska män har en grym fördel för att de får pappaledighet och verkligen kan ta hand om sina barn. Det bäddar för ett bättre samhälle som helhet.

HEART OF LOVIKKA FAVORITER: Jag hittar alltid något som jag blir kär i hos Heart of Lovikka. Modellerna känns rätt i tiden, smickrande och färgerna är originella and fint sammansatta. Framförallt älskar jag Heart of Lovikkas känsla för detaljer, deras vackra stickmönster, hantverket och den fantastiska kvaliteten. Plaggen är tidlösa i sitt uttryck och håller länge - en perfekt kombination om kvalitet och hållbarhet känns viktigt.

Jag älskar min gröna kortärmade linneklänning Susanne, min solgula linneklänning Kate, min midnattsblå tröja Sofia och sist men inte minst min tjocka underbara mohairtröja Gullan (som jag var tvungen att ge bort till min syster för hon älskade den så mycket).

Möt vår vän Margaret från New York

NAMN: Margaret Steiner 

BOR I: Stockholm

KOMMER FRÅN: New York City, USA

YRKE: Arkitekt och copy writer

Margaret Steiner wearing top EMilia spring summer 2017 Heart of Lovikka

FRITID: Balett och yoga (och alldeles för mycket skärmtid...)

HELGPLANER: Med min familj på vårt lantställe utanför Stockholm.

SER UPP TILL:  Passionerade, mångsidiga och driftiga kvinnor som inte låter sin ålder definiera dem. 

MIN DRÖM: En perfekt balans i livet utan uppoffringar.

Margaret Steiner wearing top Emilia and her fav pink coat Spring Summer 2017

BRA MUSIK: Miriam Bryant i bilen och Bach Cello Suite 1 i köket… medan någon annan lagar mat! 

BRA BOK: All the Light We Cannot See och magasinet The Gentlewoman

HEART OF LOVIKKA FAVORITER:  Det jag älskar med alla mina Heart of Lovikka plagg är att oavsett säsong så är de unika, vackra och otroligt mångsidiga. Jag kan gå från en dag på jobbet till en kväll på stan i samma outfit och känna mig precis lika elegant. Min storfavorit i sommarens kollektion är Emiliatoppen i svart. Älskar halsringningens fina spetskant! Jag bär den lika gärna under helgen med favoritjeansen som på kontoret med min knälånga, vida skinnkjol och klackar. I sommar gillar jag en avslappnad, sval och skön look så nästa inköp blir nog Dorisbyxorna – perfekta till min Emilia topp, och så mycket annat...

Margaret Steiner trning back Heart of Lovikka Spring Summer 2017

Johanna Hanno Fotograf www.hanno.se

Möt vår fina vän Minna

NAMN: Minna Tannerfalk

BOR I: min härligaste stad Palma, på Mallorca.

KOMMER FRÅN: Halmstad, Sverige

JAG ÄR: fotograf, lifestyle blogger, blomsterflicka & stylist. Kolla in Minnas blogg här!

Heart of Lovikka Spring Summer 2017 Cardigan Caroline pants Doris Minna Tannerfalk

Heart of Lovikka Spring Summer 2017 Cardigan Caroline pants Doris Minna Tannerfalk 2

Minna har på sig den midnattsblå kimonokoftan Carolina och byxor Doris i 100% organisk bomull. 

PÅ FRITIDEN: Sen vi flyttade till Mallorca har vi så mycket tid tillsammans som familj, jag absolut älskar det! Vi utforskar ön, restauranger och så hänger vi en hel del i skateparken. Min son Moses älskar att titta på de stora killarna som trixar. Jag gillar inredning och marknader, så det blir minst en marknad i veckan.

HELGPLANER: Åka till byn Deia och prova en ny restaurang för lunch, gå en hike och ta några dopp i det underbara turkosa vattnet. En vän till mig kommer till ön, så vi ska umgås och njuta av Mallorca.

JAG SER UPP TILL: Människor som uppfyller sina drömmar, som vågar släppa taget och prova. Jag blir så inspirerad av det! Av kreativa själar som gör det dem brinner för, vad ger mer energi än det? 

MIN DRÖM:  Jag lever den just nu! Nyper mig varje dag. Jag har drömt om att flytta till Mallorca i flera år, och nu här jag här, tillsammans med min familj. Nu har jag bara en stor dröm kvar, och den har fått luft under vingarna nu, för den kan jag bara göra om jag bor här. Så håll tummarna för mig! 

Heart of Lovikka Spring Summer 2017 Cardigan Caroline midgnight blue

Tunna, härliga plagg med superfint fall och vackert snäckskalsmönster. Finns även i svart och sand. Se koftan Carolina här och Dorisbyxan här!

JAG LYSSNAR PÅ: Jag är en allätare, älskar musik, men är tyvärr helt värdelös på att sjunga själv. Men musik kan verkligen förändra mitt humör, med rätt musik i lurarna kan gå från motvind till att känna mig som att jag flyger. 

JAG LÄSER: Nu senast lästa jag Jojo Moyes ”Toner i natten”. Lättläst och jag gillar hennes sätt att skriva. Jag försvinner snabbt in i hennes värld och får en skön paus för hjärnan. Ljudböcker i all ära, men en go pocket i handen är fortfarande svårslaget för mig.

BÄST MED SVERIGE: Västkusten, skaldjur och svensk sommar. När den svenska sommaren väl slår till, då är den svårslagen.

HEART OF LOVIKKA FAVORITER:  Var börjar jag? Listan blir lätt låååång. Ända sen jag provade och kände på ett plagg för första gången var jag fast. Strukturen, detaljerna, snittet, kvalitén… det finns flera plagg i min garderob som jag aldrig hade kunnat designa lika bra även om jag försökt. Mina absoluta favoriter?  Mina kimonos och klänningar. Och nya setet med byxor och kimono, jag ÄLSKAR varje millimeter av det. Korsar mina fingrar och hoppas att det kommer bli en favorit som kommer igen i kommande kollektioner.

Heart of Lovikka Spring Summer 2017 Cardigan Caroline pants Doris Minna Tannerfalk 3

Vår sommar 2017

Nu lanseras Heart of Lovikkas vår sommar 2017. Vi hämtar inspiration från tiden när den första Lovikkavanten stickades för 125 år sedan. Tänk volanger, spetsar och vackra stickmönster. Passformen är ledig. Längderna är längre, råa avslut gör looken lite coolare. En modern färgpalett med blekrosa, midnattsblått, gult, jord- och sandtoner. Och bäst av allt - i 100% organisk bomull. Kolla in kollektionen här!

1240x868_1.jpg

Höst vinter 2016

Vattnet söker sin egen väg från Torne träsk i fjällvärlden ned till kusten och Bottenviken. Ömsom vild, ömsom stilla strömmar älvarna genom myrmarker och djupa skogar, runt höga berg för att ibland hämta andan i långsträckta sel.Vi hämtar inspiration från landskapet och det porlande vattnet i stickmönstren. Passformen är ledig, ibland oversize. Längderna är längre, råa avslut gör looken lite coolare.Färgerna i naturen inspirerar till färgsättningen; vattnets blågröna toner, sandtoner, blekrosa och mörkbrunt.

Berta%20mohair%20cardigan.jpg

Bildspel2.jpg

shop.jpg

shop2.jpg

Vår sommar 2016

Vår sommar 2016 inspireras vi av midnattssolen i Tornedalen. Det blir en pastellfärgad kollektion som påminner om färgerna under de ljusa sommarnätterna. Vi introducerar stickade tröjor och koftor i ett fantastiskt lingarn och tunna toppar och klänningar i en lyxig viskos med fin lyster och fall. Formen är generös och sommarslapp. Materialen är huvudsakligen i lin och viskos av hållbarhetsskäl. Tillsammans med handgjorda detaljer skapar vi en genuin och samtidigt modern känsla.

Höst vinter 2015

Höst vinter 2015 hämtar vi inspiration från sisu. Sisu är ett mer än 500 år gammalt uttryck som ursprungligen kommer från Finland. Det handlar om mental styrka och att ha kraften att trots mycket kärva förhållanden sikta mot mycket högt uppsatta mål. En kvinna som har sisu biter ihop och har ett jävlaranamma. I Finland är sisu ett förhållningssätt till livet, en filosofi som är starkt förankrad i finsk och även till stor del i norrbottnisk kultur. Vi ser framför oss en stark, modig urkvinna. En kvinna som krigar för det hon tycker är rätt. En kvinna som kämpar för sig och de sina. Hon vill ha översize tröjor och koftor, råa avslut, modiga stickmönster i fina, klara färger. Det blev även tröjor och klänningar med ribbade partier upptill, inspirerad av krigarens riddarrustning. Vi valde Lovikkas traditionella broderifärger som färgskala, men moderniserade dem för att passa modehösten 2015: en varm hallonröd, smutsgult och kornblått mot en bas av gråa toner.

Else-marie cardigan autumn winter 2015 Heart of Lovikka

DSC_1540.jpg

Helena top autumn winter 2015 Heart of Lovikka

autumn winter 2015 Heart of Lovikka

Vår sommar 2015

Vår sommar 2015 handlar om björken som är ett vanligt trädslag i de norrländska skogarna. Barkens karakteristiska svartvita mönster syns i stickmönstren. Tillsammans med handgjorda detaljer och virkat läder skapar vi en genuin och samtidigt modern känsla. Vi introducerar tunna spetsstickade toppar och klänningar med lagda veck. Materialen är huvudsakligen 100% lin av hållbarhetsskäl. Färgerna följer björkens: grönt, svart, vitt och gult.

14_0098_fin.jpg

07_0260_fin.jpg

01_0036_fin.jpg

05_0184_fin.jpg

10_0280_fin.jpg

04_0148_fin.jpg

Höst vinter 2014

Vi inspireras av rötter. Rötter ger liv, de är starka och livsviktiga för all växtlighet.  Vi ser också på rötter som härkomst: vi tycker det är viktigt att bejaka sin historia.  De organiska rotformerna återkommer i stickmönstren, virkade rotliknande läderbälten kontrasterar mot den mjuka ullen. Vi introducerar sidenklänningar med vackra infiltade detaljer i ull, grovstickade alpacaull-toppar med pärlemoknäppning i ryggen och vackert virkade läderaccessoarer.

AW14 Heart of Lovikka Silk top Magnhild

Sidentopp Magnhild, merinoull kjol Amalia och handvirkade läderhalsbandet Elsa.

AW14 Heart of Lovikka Alpaca wool bouclet top with leather bracelet Vera

AW14 Heart of Lovikka top Gunnel

AW14 Heart of Lovikka poncho dress Eivor

Ponchoklänning Eivor i ren ull med handbroderade läderdetaljer.

AW14 Heart of Lovikka Long cardigan Fanny and dress Berta

Långkoftan Fanny och klänning Berta.

AW14 Heart of Lovikka Mohair cardigan Gunhild with a beautiful Lovikka lace knit

Accept

Denna site använder cookies