Heart of Lovikka Autumn Winter 2016

Heart of Lovikka

Min mormor kommer från en liten by i Tornedalen som heter Lovikka, lång ovan polcirkeln i nordligaste Sverige. I Lovikka har kvinnor stickat de vackraste lovikkavantar i mer än 120 år från handspunnet garn.

Jag ville skapa stickat mode med inspiration från det vackra hantverket. Plagg som är enkla, användbara och fina där sticktraditionen från norr stöps om i modern form. Garderobsfavoriter som har en historia att berätta. Och så föddes Heart of Lovikka.

Vi gör kläder med fina handgjorda detaljer i mycket hög kvalitet. Kvalitetsgarn håller längre, noppar mindre, känns skönare mot huden och blir mjukare med varje användning. Vi gör allt i europa: svensk design, italienska högkvalitativa garner och hållbar tillverkning i en liten bergsby utanför Prag. Plaggen är döpta efter kvinnorna i husmodersföreningen i Lovikka.

Vi strävar efter att skapa genomtänkta, väldesignade och hållbara kläder. Genom att göra plagg som funkar i alla säsonger, som kan bäras på många olika sätt, så försöker vi motverka konsumtionshetsen inom mode. Vi skulle helst vilja återgå till tiden då man hade en minimal, funktionell garderob av hög kvalitet, värd att ta hand om och ärva.  

Jag hoppas att ditt Heart of Lovikka-plagg kommer ge dig energi och glädje och bli en av dina riktiga garderobsfavoriter som håller i många år. Då har vi lyckats.

Sofia Hagelin

Grundare, Heart of Lovikka


Accept

Denna site använder cookies